PLONK - Nieuws
Dobey Velp S.D.N.,  6881 LJ Wilhelminastraat 10,  Velp NL
<< Nieuws

Hoi, ik ben PLONK!

Ik bouw huisjes voor mijn vriendjes en ik vind het leuk als jij me daarbij helpt!
Nu maak ik huisjes voor mijn vogel- en mijn vlindervriendjes, maar ik wil ook graag huisjes bouwen voor andere dieren zoals de vleermuis en voederhuisjes en nesthulpjes. Als jullie nog andere leuke ideeën voor mij hebben, dan hoor ik het graag! 

Leren met PLONK
Ik leer elke dag wel iets nieuws over mijn vriendjes, over wat ze leuk vinden, wat ze eten, hoe ze het liefst wonen, noem maar op. Als jij daar ook meer over wilt leren, klik dan maar eens naar de ‘Weetjes’ pagina. Je vindt er  allerlei leuke en interessante weetjes over mijn vliegende vriendjes en over hun gewoontes.

Bouwen met PLONK
De huisjes die ik maak, zijn van dik en onbehandeld naaldhout. Ze zijn reuze stevig, omdat je ze met deuvels (houten pennetjes) in elkaar zet. Je hebt dus alleen maar een hamer nodig om de huisjes te bouwen. Natuurlijk mag je best een beetje houtlijm gebruiken, maar dat hoeft niet.

Mijn huisjes worden nóg leuker als je ze vrolijk beschildert met verf, of als je er mooie tekeningen op maakt met stiften of potlood. Vogels en vlinders vinden het prachtig als je probeert om er iets heel moois van te maken. Kijk eens rond op ‘Pimp je PLONK’ voor ideetjes en voorbeelden van fraai beschilderde huisjes.

Ik zou het ook fantastisch vinden als je een foto maakt van jouw gepimpte huisje! Stuur je  foto, met een leuk verhaaltje erbij, naar mijn ‘Galerie’, dan hang ik daar je kunstwerk op en kan iedereen jouw mooie huisje bewonderen op mijn website.

TIP: Als je wilt dat jouw huisje nog langer meegaat, kun je een beetje beits of lijnzaadolie gebruiken om het huisje te beschermen tegen regen, zon en wind.

Spelen met PLONK
De doos waarin het huisje zit, kun je omtoveren tot een geweldige kijkdoos. Door hier te klikken download je een tekening met allerlei leuke kijkdoosfiguurtjes erop. Natuurlijk kun je zelf ook andere figuurtjes maken. Ik zou het leuk vinden als je ook van jouw kijkdoos een foto zou maakt die ik kan ophangen in mijn galerie.

Lees voordat je het huisje in elkaar gaat zetten de gebruiksaanwijzing goed door. Kijk ook goed naar de tips hoe en vooral waar je de huisjes op kunt hangen. Wanneer jouw huisje bewoners krijgt, dan hoor ik  graag van je hoe ze eruit zien en wat ze doen!

Veel plezier met jouw huisje en bedankt dat je mij helpt mijn gevleugelde vriendjes te helpen!

Groetjes,
PLONK