PLONK - Nieuws
Staatsbosbeheer BC de Schoorlse Duinen,  1871 HA Oorsprongweg 1,  Schoorl NL
<< Nieuws

Maak van je tuin een vogelparadijs!

Bijna iedereen weet dat het goed is vogels 's winters bij te voeren. Minder bekend is dat bijvoeren in het voorjaar net zo belangrijk is omdat het drukke voorjaar enorm veel van de krachten van de vogel vergt . Met speciaal voorjaar- en zomervoer en de juiste behuizing maak je je tuin zo vogelvriendelijk dat er een veel grotere verscheidenheid aan vogels in je tuin verwachten valt. Tot wel meer dan twintig soorten!

PLONK nestkastjes, plezier voor kind en dier!

Met PLONK nestkastjes betrek je kinderen op een leuke manier bij de natuur. Ze bouwen zelf hun eigen nestkast door de eenvoudige pen-gat verbinding. Omdat hierbij alleen een hamer nodig is, kunnen ook jonge kinderen hiermee zelf aan de slag. Op de website www.plonk.nl leert kabouterjongetje PLONK  ze op een leuke en eigentijdse manier hoe ze hun PLONK huisje het beste kunnen gebruiken, maar nodigt ze ook uit hun creativiteit te gebruiken bij bijvoorbeeld het "pimpen" en het maken van een kijkdoos van de verpakking.

Door met PLONK in aanraking te komen leren kinderen veel over de natuur in hun eigen tuin, en hoe leuk het kan zijn gastheer te zijn van wel 20 soorten vogels en andere dieren! Het ontwerp van de huisjes is gericht op functionaliteit; het vogelhuis heeft de ideale maten en constructie voor veel vogelsoorten, de solide mussenflat vervangt de broedplaats onder de dakpannen, en het vlinderhuisje geeft dubbel plezier: Een prachtige vlinderpoulatie in je tuin en genoeg rupsen voor de vogels.

Met Vitakraft VitaGarden voorjaarsvoer en PLONK nestkastjes maak je dus eenvoudig van je tuin een waar vogelparadijs!